9 december 2016: Cradle to Cradle Café te Leeuwarden

Update 22 september 2016:

Op 9 december zal ik tijdens het Cradle to Cradle Café in de Watercampus te Leeuwarden ingaan op ‘Cradle to Cradle en onderwijs en onderzoek’ bij de de C2C leerstoel, Rotterdam School of Management (RSM), en DRIFT, Erasmus Universiteit. Het Cradle to Cradle Café wordt georganiseerd door Ahrend, Desso en Mosa. Voor meer informatie over de locatie, het programma en de andere sprekers klik hier.

Deelname is gratis, aanmelden kan hier.

Presentatie 1: Marleen Lodder: Cradle to Cradle for innovation and quality

Marleen Lodder zal in haar presentatie een overzicht geven van de onderwijsactiviteiten en onderzoeksprojecten waarbij zij betrokken is samen met haar collega’s van de leerstoel ‘Cradle to Cradle for Innovation and Quality’, Rotterdam School of Management (RSM), Erasmus Universiteit.

Sinds 2011 is de leerstoel van prof. dr. Michael Braungart gevestigd bij RSM en zijn er verschillende onderwijsactiviteiten opgezet zoals de Master Elective en het MBA onderwijsprogramma waar Diana den Held jaarlijks meer dan 80 studenten (voornamelijk afkomstig uit: MSc Supply Chain Management, MSc Management of Innovation en MSc Global Business & Stakeholder Management) onderwijst over de mogelijkheden die C2C en de circulaire economie te bieden hebben. Marleen heeft gewerkt aan het C2C Case Study Book, een boek waarin studenten uit diverse studierichtingen beschrijven hoe ze het werken met het C2C in een master scriptie hebben ervaren. Dit boek ‘Cradle to Cradle inspired Master Theses; Adding pieces to the puzzle’, is gratis te downloaden via: www.rsm.nl/c2c.

Tot slot zal Marleen ingaan op haar promotieonderzoek aan de C2C leerstoel in samenwerking met DRIFT, waarin ze heeft onderzocht hoe (stedelijke) gebieden meerwaarden kunnen genereren voor de bewoners en gebruikers van het gebied zelf, maar ook voor de omgeving. Hiervoor heeft ze gewerkt aan de ontwikkeling van een theoretisch raamwerk met een praktische insteek dat de verschillende perspectieven van betrokken actoren visualiseert. Met dit raamwerk kan zowel het ‘beneficial’ gebiedsontwikkelingsproces, als de inhoudelijke vertaling van het C2C-denken in de praktijk ondersteund worden.

Share...Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on LinkedIn

CC BY-NC-ND 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.